Kedden délelőtt 361 forint fölé ugrott hirtelen az euró ára a devizapiacokon. A hétvégén még erős volt a forint, alig 360-on indult a kereskedés. "A hosszú hétvége alatt az illikvid piacon tovább erősödött a forint az euróval szemben. Az euró/forint árfolyam 360-ig csökkent. A régiós devizákat az is segítette, hogy míg korábban lakosságszám arányosan a régióban tombolt leginkább a koronavírus járvány, most már itt is leszálló ágba, de legalább is plató fázisba kerültünk" - magyarázták az Erste Befektetési Zrt. szakértői. 

Amint viszont kinyitottak a piacok a hosszú hétvége után, azonnal megroggyant az árfolyam, és meredeken esik. A dollárral szemben ugyanez a helyzet, 304,8 forint alatt volt nyitás előtt a keresztárfolyam, ami percről percre megy felfelé. A délelőtti órákban már bőven 306 fölött volt. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!