Az eurót a kora reggeli 358,98 forint után este hét órakor 358,56 forinton jegyezték, ami a forint 0,12 százalékos erősödésének felel meg. Csütörtök esti árfolyamán a forint a hétfői kezdés óta 0,83 százalékkal erősödött és 0,96 százalékkal áll hó eleji árfolyama felett.

    A térségbeli devizák az euróval szemben együtt erősödtek csütörtökön, amit a javuló világgazdasági kilátásokról a héten megjelent több előrejelzés következményének tulajdonítanak a devizapiacokon. A zloty 0,5 százalékkal, a forint és a cseh korona egyaránt nagyjából 0,1 százalékkal erősödött csütörtökön az euróval szemben.

       A dollárral szemben 0,51 százalékkal erősödött csütörtökön a forint, a dollár jegyzése a kora reggeli 302,30 forintról 300,77 forintra csökkent estére. A forint a hét eleje óta 2,20 százalék, a hónap eleje óta 2,63 százalék nyereségre tett szert a dollárral szemben. A dollár kéthetes mélyponton is járt csütörtökön, mivel a Fed előző nap nem döntött a kamatszint megváltoztatásáról.

    A svájci frank jegyzése emelkedett csütörtökön, a forint 0,11 százalékkal gyengült. A svájci frank reggel 325,33 forinton, este 325,69 forinton állt. A hét eleje óta a forint 0,12 százalékkal erősödött, a hónap eleje óta pedig 0,31 százalék nyereségre tett szert a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!