360 forint felett maradt az euró

A feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. szeptember 21. hétfő, 19:52
Fotó: Shutterstock

Az euró jegyzése a kora reggeli 360,28 forint után este háromnegyed 8 körül 362,63 forinton állt. A hétfőn elért legmagasabb jegyzés 363,53 forint volt, amire legutóbb április közepén volt példa.

A dollár jegyzése a kora reggeli 303,51 forintról 308,48 forintra, a svájci franké pedig 333,65 forintról 337 forintra emelkedett. A dollár hétfői jegyzése a július közepinek, a svájci franké pedig a május közepinek felel meg.

Az euróval szemben 9,6 százalékkal, a dollárral szemben 4,6 százalékkal, a svájci frankkal szemben 10,6 százalékkal gyengült a forint az év eleje óta.

Hétfő estére a dollár 0,8 százalékot erősödött az euróval szemben, így 1,1755 dollárnál járt az euró jegyzése.

Hétfőn a fejlődő piacokon általános gyengülés volt mind az értékpapírok, mind a helyi devizák körében, amit az újabb járványvédelmi korlátozások esetleges európai bevezetésével szemben felmerült aggodalmakra vezetnek vissza piaci elemzők. A török líra például rekordalacsony árfolyamot ért el a dollárral szemben, az orosz rubel pedig öthavi mélypontra csúszott le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK