Újabb mélypont: már 334 forint fölött az euró ára

Egyre gyengébb a forint. Kedden folyamatosan esett az árfolyam, 334 forint fölé ment az euró ára.
Herman Bernadett, 2019. szeptember 17. kedd, 12:14
Fotó: Getty Images

Áttörték a korábbi történelmi mélypontot kedden a forint árfolyamában a devizapiacokon. A 333,45-ös szeptember 11-én beállított mélypont csaknem egy héten át áttörhetetlennek bizonyult.

A devizapiacok nyitásakor még 332 forint volt egy euró, de kedden délelőtt 11 után azonban elesett a korábbi ellenállás, és tovább gyengült a magyar fizetőeszköz. Jóformán egyetlen óra alatt két forintot drágult az euró, és az ára átlépte a 334 forintos határt, a dolláré is 303 forint fölé emelkedett. A dollárnál a történelmi csúcs 303,48 forint.

Az Equilor hírlevelében arról ír, hogy technikai elemzésük alapján 337 forintig emelkedhet az euró/forint árfolyam. A dollár esetében az első fontosabb ellenállási szint 303,34-nél lehet, amelyet a korábbi trendcsatornára mért trendvonal követ, 305,80-nál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK