Tovább romlott a hangulat délután a forint piacán. A magyar fizetőeszköz gyengülése folytatódott, az euró ára 411,5, a dolláré csaknem 408,8 forintig emelkedett. A forint múlt pénteken még viszonylag erős volt, csaknem 400-ra csökkent az euró/forint keresztárfolyam.

Hétfőn viszont negatív hatással volt rá, hogy az Egyesült Államok felmondta a Magyarországgal kötött adóegyezményt. A délutáni órákban a gyengülés folytatódott, ami nem jó jel a szakértők szerint. "A következő fontos ellenállási szint 410,22-nél található, áttörése esetén felfelé indulhat a jegyzés, az újabb ellenállás 416,78-nál található. A technikai elemzések által figyelt RSI indikátor még nem jelez túlvettséget, ez nem túl jó jel a forint szempontjából" - közölte az Equilor. A forint délután nem csak a dollárhoz és az euróhoz képest, de a régiós devizák ellenében is gyengült. 

Ezt a szintet délután áttörte az árfolyam. A forint jövőjének alakulása szempontjából kulcsfontosságú lehet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának keddi ülése, amelyen kamatemelésről is dönthet a jegybank. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!