Gigantikus adósságba verte magát a Mol

A Mol 28,4 milliárd forintnyi kötvényt bocsátott ki. Az átlaghozam 1,91 százalékos lett.
Herman Bernadett, 2019. szeptember 20. péntek, 12:57
Fotó: Marketing

Tízéves futamidejű kötvényeket bocsátott ki a Mol - jelentette be az olajipari cég a tőzsde honlapján. A kötvények lejárata 2029. szeptember 24. A kibocsátott mennyiség 28,4 milliárd forint, összesen 28,64 milliárd forintnyi forrást vont be a társaság, mivel a meghirdetett kuponnál alacsonyabb kamaton adta el a papírokat.

A kötvények éves kamata 2 százalékos lesz, de az Mol 100,8535 százalékos árfolyamon tudta eladni a hitelpapírokat, ami 1,9055 százalékos átlaghozamot jelent. A hasonló futamidejű állampapírok hozama most 1,18 százalékos, vagyis a Mol az államnál 73 bázisponttal magasabb hozammal tudott hitelt felvenni.

A Mol hitelminősítése a Fitchnél és a Standard & Poor'snál is BBB- stabil kilátással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.09.20 13:32

értékzavaros a cikkíró, mi gigantikus ezen a hitelen, ami gigantikus, az vejem , stromanjaim vagyona, egy világcégnél ez aprópénz
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html