A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb indexeknél szerény emelkedésre lehet számítani, Londonban viszont néhány pontos indexcsökkenéssel is indulhat a csütörtöki kereskedés.

Az árfolyamindexek Ázsiában vegyesen indították el a csütörtöki globális tőzsdei kereskedést. Kínában a szolgáltatóipari aktivitás mérőszáma, a beszerzésimenedzser-index áprilisra vonatkozóan a szektor teljesítményének sorban a negyedik havi gyengülését mutatta ki. Az ország exportja ugyanakkor emelkedésnek indult. Áprilisban a kínai export a várt 12 százalékos csökkenés helyett 3,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a márciusi 6,6 százalékos éves csökkenés után.

Szerdán gyengültek az európai tőzsdeindexek. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek egyaránt 0,35 százalékkal csökkentek, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,12 százalékkal gyengült. A főbb piacok közül csak a londoni zárt erősödéssel, az FTSE-100 index 0,07 százalékkal emelkedett. Frankfurtban 1,15 százalékkal, Párizsban 1,11 százalékkal gyengült a tőzsdeindex, a milánói tőzsde pedig 1,31 százalékkal, a madridi 1,13 százalékkal alacsonyabban zárta a szerdai kereskedést.

Az olajár szerény emelkedéssel nyugtázta a piaci várakozásokkal ellentétben csökkenés helyett áprilisban emelkedésnek indult kínai exportot. A Brent nyersolaj ára 0,61 százalékkal hordónként 29,90 dollárra, a WTI ára 1,04 százalékkal 24,24 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,01 százalékkal jegyzik erősebben 1,0795 dolláron, az arany spot ára 0,35 százalékkal unciánként 1691,53 dollárra emelkedett

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!