A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 78,34 ponttal, 0,42 százalékkal, 18 492,51 pontra esett vissza.

Az S&P 500-as mutató 6,53 ponttal, 0,3 százalékkal csökkent, és 2168,5 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 2,53 ponttal, 0,05 százalékkal lett kisebb, és 5097,63 ponton zárt.

Miután sem konjunktúraadat, sem jelentősebb vállalati eredmény nem jelent meg a nap folyamán, az indexeket elsősorban az energiaipari vállalatok részvényeinek az olajáresés miatti gyengülése húzta le. Miután a kőolaj ára 2,2 százalékkal, két és fél hónapos mélypontra zuhant a világpiacon, az S&P 500 energiaipari részvényei 1,9 százalékot estek, élen a Chevronnal (-2,2 százalék) és az Exxonnal (-1,7 százalék).

Szakértők azt mondják, az amerikai jegybank (Fed) szerdán esedékes kamatdöntése sem ad impulzust a piacoknak; az egybehangzó várakozások szerint változatlanul a 0,25-0,50 százalékos sávban marad az alapkamat. Az elemzők annál inkább várják, hogy Janet Yellen Fed-elnök nyilatkozatában hogyan értékeli az utóbbi időszakban napvilágot látott, a vártnál kedvezőbb amerikai makrogazdasági adatokat, valamint a Brexit-referendum - az Európai Unióból kilépést elhatározó nagy-britanniai népszavazás - várható hatásait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!