Gyengüléssel nyitottak a főbb indexek New Yorkban

A hétfői záróértékhez képest kis gyengüléssel nyitottak a főbb indexek a New York-i tőzsdén kedden. A kereskedés kezdetén a negyedéves vállalati eredmények alakították a trendet.
MTI-Eco, 2016. október 25. kedd, 16:11
Fotó: MTI/AP

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,13 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,15 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,11 százalékos gyengüléssel indította a kereskedést.

Hétfőn a Dow Jones 0,43 százalékkal, a Standard & Poor's 500-as mutató 0,47 százalékkal, a Nasdaq Composite mutató pedig 1 százalékkal erősödött.

Közép-európai idő szerint délután fél négy körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára decemberi szállításra 26 centtel (0,51 százalékkal) 50,26 dollárra csökkent.

A New York-i tőzsdenyitáskor a nyugat-európai értéktőzsdék vezető mutatói vegyesen mozogtak. A londoni tőzsde irányadó mutatója, a FTSE-100 index 0,50 százalékos, a frankfurti DAX-30 index pedig 0,21 százalékos pluszt, a párizsi CAC-40 ugyanakkor 0,03 százalékos mínuszt jelzett délután fél négykor.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,0862 dollárt adtak a hajnali 1,0879 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK