Gyengült a forint

Kissé gyengült a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben csütörtök estéről péntek reggelre a bankközi devizapiacon.
MTI, 2014. szeptember 26. péntek, 07:30
Fotó: Admiral Markets

Az eurót csütörtök este hétkor 311,36 forinton jegyezték, péntek reggel hétkor 311,97 forinton.

A dollár árfolyama az esti 244,42 forintról reggelre 244,79 forintra, a svájci franké 257,90 forintról 258,48 forintra, a japán jené 2,2466 forintról 2,2462 forintra változott.

Az eurót péntek reggel 1,2747 dolláron jegyezték, az euró pénteken 0,06 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.09.26 09:18

Tovább csökkent a munkanélküliség
2014. szeptember 26., péntek 9:05 MTI

ITT az erös magyar gazdasag kimutathato eredmenye !

A harmadik negyedévben 7,6 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, 2,3 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző három hónapos időszakkal, május-júliussal összehasonlítva is 18 ezerrel kevesebben kerestek állást, és a munkanélküliségi ráta 0,3 százalékponttal mérséklődött.

ITT az erös magyar gazdasag, a stabil allamhaztartas, a stabil politikai helyzet elismerese !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.09.26 09:07

Félmilliárd dollárt vittek be a magyar állami bankba
2014. szeptember 26. 08:22


A valaha Magyarországon elért legkedvezőbb USD kamatszint mellett vont be forrást az Eximbank a nemzetközi kötvénypiacról 500 millió dollár összegben - közölte az Eximbank

ITT az erös magyar gazdasag, a stabil allamhaztartas, a stabil politikai helyzet elismerese !


A befektetők a kötvényjegyzési folyamat során összesen 2,2 milliárd USD értékben adtak ajánlatot, ezáltal az Eximbank a kötvényeket 4%-os fix kamatozással és 4,15%-os kibocsátási hozammal árazta be.

Ez azt jelenti, hogy a tranzakció során, a Magyarországon szuverén (magyar állami) kockázat mellett valaha elért legkedvezőbb USD kamatfeltételeket sikerült érvényesíteni a nemzetközi kötvénypiacon. Az EUR devizanemre átszámított, 2,5%-os szintet megközelítő finanszírozási költség így minden idők legkedvezőbb magyar állami vagy állami tulajdonú banki kötvénypiaci tranzakciójának minősül.

Az Eximbank a fenti forrásokból Exportélénkítési Hitelprogramját (EHP) finanszírozza, amelynek keretében 21 hazai hitelintézettel történő együttműködésével biztosítja a bank közleménye szerint, "hogy a kedvezményes kamatozású exporthitelek a magyar bankrendszeren keresztül is eljussanak a hazai vállalkozásokhoz".

ITT az erös magyar gazdasag, a stabil allamhaztartas elismerese
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.09.26 08:43

Erös magyar gazdasag, stabil allamhaztartas, erös FORINT !!!

Ha jol mezgnezzük, Europaban az EURO orszagokokat szamolva, a legujabb penzügyi es gazdasagi sikertelen esemenyek utan, meg kell allapitani: a Magyar Forint a stabilitas mintakepe, amely a gazdasagot a növekedes utjara vitte.

Erdemes masoknak is tanulmanyozni a nem hagyomanyos, uj , a körülmenyekhez igazitott penzügyi es gazdasagi rendszert. A hagyomanyos közgazdasag elvei elavultak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html