Gyengült a forint

Gyengült a forint pénteken a bankközi devizapiacon az euróhoz és a svájci frankhoz képest. A dollárral szemben parányit javult.
MTI-Eco, 2014. október 24. péntek, 19:44

Este egy euró 308,20 forintot ért középárfolyamon a csütörtök esti 307,87 forint után a kora reggeli 307,71, és a napközbeni 307,63-309,19 forint között árfolyamokhoz képest. Az utóbbi nyolcnapi mélypont volt a forint számára. A forintnak nem tesz jót, hogy lanyhul a bizalom az Európai Központi Bank (ECB) további esetleges likviditásnövelő intézkedéseinek hatásfoka iránt.

Közben a hét eleji aukciókon a befektetők a felajánlottnál kevesebb állampapírra tartottak igényt, ezért az Államadósság Kezelő Központ két ajánlatát megfelezte, egyet visszavont, ilyenre négy éve nem volt példa. Elemzők szerint a kereslet azért csökkent - szintén nyomva a forint árfolyamát -, mert a befektetők keveslik az utóbbi időben kialakult, rekord alacsony hozamokat, ugyanis így a forinteszközök kockázati felára már nem tűnik elegendőnek az elsőrendű, azaz biztonságosnak tartott amerikai és német állampapírok hozamához képest.

Péntek este egy dollár 243,36 forintot ért középárfolyamon. A forint hajszálnyit javult a dollárhoz képest, miután csütörtök este egy dollár 243,44 forintba került. Pénteken a dollár ára 242,64-244,52 forint között alakult.

Egy svájci frank 255,62 forintot ért péntek este a csütörtök esti 255,08 forint után. Pénteken napközben a frank 254,99-256,34 forint között mozgott. Az utóbbi nyolcnapi mélypont volt a forint számára.

Eközben az eurót 1, 2669 dolláron jegyezték péntek este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK