Gyengült a forint

A forint gyengült szerdán a főbb devizákkal szemben.
Napi.hu, 2015. október 21. szerda, 19:33
Fotó: Napi.hu

A gyengülő forintárfolyam a lengyel zloty mozgásával hozható összefüggésbe devizapiaci szakértők szerint. Egyrészt hétvégén Lengyelországban választások lesznek, másrészt a lengyel kamatcsökkentésről szóló spekuláció is egész héten gyengítette a zloty-t és áttételesen a forintot is.

Szerdán este fél nyolc körül az euróval szemben 0,4 százalékkal járt gyengébb szinten a forint az előző naphoz képest, ez 311,60 forintos árfolyamot jelent. A dollárral szemben 0,3 százalékos volt a gyengülés, a zöldhasúért 274,44 forintot kértek, míg a svájci frank árfolyama szintén 0,3 százalékos gyengülést követően 286,84 forintnál járt.

Az euró/dollár árfolyam a keddi szint közelében ingadozott többnyire, este 1,1353 dolláron jegyezték az eurót.

A lengyel zloty szerdán 0,5 százalékkal gyengült az euróval szemben, ez 4,2844 zloty/eurós árfolyamot jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK