Kora délután a Brent olajtípus ára hordónként 44,24 dolláron állt, 1,14 százalékkal a napi kezdés alatt, a WTI pedig 42,79 dollárt ért, 1,43 százalékkal csökkent. A Brent legalacsonyabb hétfői jegyzése 44,15 dollár, a WTI-é pedig 42,69 dollár volt.

Az értékpapírpiacokon a múlt héten a Trump-ralli megemelte a részvényindexeket és a dollár árfolyamát, árcsökkenést vont maga után azonban a nyersanyagok körében, beleértve az olajat is.

Az olajpiacon ugyanis egyre kevésbé tartják valószínűnek, hogy megállapodás jönne létre az OPEC és szervezeten kívüli olajtermelő országok között a termelés befagyasztásáról, esetleg csökkentéséről.

Az OPEC a múlt héten pénteken tette közzé októberi termelési adatait, ami napi 236 ezer hordóval haladta meg a szeptemberit és az így elért napi 33,64 millió hordó kitermelési rekordnak számít. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) múlt csütörtöki jelentése szerint viszont az OPEC októberben napi 33,83 millió hordó olajat termelt. Az OPEC ugyanakkor a jövő évre vonatkozóan nagyobb világpiaci túlkínálatot jelzett előre, mint az IEA.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!