A szaúdi állami vagyonalap és az egyik legnagyobb japán technológiai cégcsoport, a SoftBank egy 100 milliárd dolláros technológiai befektetési alapot hozna létre, ezzel a világ egyik legnagyobb magántőke befektetési alapja jönne létre.

A terv szaúdi részről azért született, mert az alacsony olajár lépésre kényszeríti az országot, új üzleti lehetőségeket keresnek. A SoftBank részéről a cégcsoport alapítója és elnöke, Masayoshi Son döntött úgy, hogy új területeket hódítana meg. Ő egyébként egy 50 ezer dolláros startupból építette fel a 68 milliárd dolláros távközlési és befektetési cégcsoportot.

Az új alapba 45 milliárd dollárt tenne a következő öt évben Szaúd-Arábia, a SoftBank pedig 25 milliárd dollárral szállna be ugyanezen időtáv alatt. Néhány további nagybefektetővel még zajlanak a tárgyalások, velük együtt összesen 100 milliárd dollárosra nőhet az alap befektethető vagyona.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!