Hegymenetben a tengerentúli tőzsdék

Jól reagáltak a főbb amerikai tőzsdék az ECB-től érkező hírekre.
NAPI, 2012. szeptember 6. csütörtök, 17:03
Fotó: Napi.hu

Mario Draghi, az Európai Központi Bank (ECB) vezetője bejelentette, hogy mennyiségi korlát nélkül elindítanak egy új programot, amely a nyílt monetáris tranzakciók (MOT) névre hallhat és célja, hogy a másodpiaci kötvényvásárlásokkal enyhítse az adósságspirálban szenvedő uniós tagállamokat. Ugyancsak táplálta a jókedvet az is, hogy az elemzői várakozásoknál kevesebben kértek első alkalommal munkanélküli segélyt az USA-ban és a vártnál többeknek sikerült elhelyezkedniük a magánszektorban.

Ezek a hírek felfelé lökték a tőzsdéket, így a nyitás után másfél órával a Dow Jones ipari átlaga 1,84, a Nasdaq 1,78, a S&P-500 pedig 1,84 százalékkal állt jobban, mint tegnap este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK