A ma délelőtti forintgyengülés nem magyarázható egyedi makroadatokkal, egyik pillanatról a másikra felrobbant a forintpiac - vélhetően stop-loss ügyletek állhattak a háttérben - kommentálta Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője a 312 felett tetőző euróárfolyamot. A reggeli órákban 309,3 forintig emelkedett az euró árfolyama az előző esti 308,30-as szintről, majd az árfolyam 310,60 forintig csúszott, a  ekkor következett be a csuszamlás. Az euró egészen 312,4 forintig szaladt fel. Ez a történet a forintról szól, a környező országok devizáiban nem látni hasonló mozgást - vélekedett Kolba.

Az állampapírpiacon a hozamok egységesen 20 bázisponttal emelkedtek, ami azért is érdekes, mert épp most dönt az ÁKK arról, hogy mára tervezett 12 hónapos diszkont kincstárjegyek aukcióján mely ajánlatokat fogadja be. A magyar CDS felár eközben mindössze 2 ponttal emelkedett, jelenleg 252 ponton áll. (Ez utóbbi adat elég messze van attól, hogy államcsődfélelmekről lehessen beszélni. A szerk.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!