A Bloomberg összeállítása szerint csak az amerikai milliárdosok 55 milliárd dollárt veszítettek a hét első négy napján.

Hétfő óta a Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság, a világ egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett cégének tulajdonosa, Warren Buffett vagyona 3,74 milliárd dollárral csökkent.

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg volt a második legnagyobb vesztes, vagyona 3,72 milliárd dollárral zsugorodott.

A Google anyacége, az Alphabet két alapítója is szegényebb lett, Larry Page 3,1 milliárd dollárral, Sergey Brin pedig 3 milliárd dollárral.

A világ egyik leggazdagabb emberének számító spanyol Amancio Ortega, az Inditex textilipari konszern és a Zara ruházati áruházlánc alapítója 2,5 milliárd dollárt veszített négy nap alatt - írta az MTI.

Fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!