A BILK közölte: a társaság továbbra is kitart részvényeinek tőzsdei bevezetése mellett, ezért kezdeményezte a kereskedés megkezdésére rendelkezésre álló határidő újabb egy évvel történő meghosszabbítását, amit a BÉT vezérigazgatója pozitívan bírált el.

A társaság közleményében felidézi: a BILK 2018 első felében alakult át nyilvános részvénytársasággá azzal a szándékkal, hogy részvényei 49 százalékának tőzsdére bocsátását követően szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakuljon át, és így folytassa tevékenységét. A BILK részvényeit 2018. június 14-én felvette terméklistájára a BÉT, az ezt követő  részvényértékesítés azonban eredmény nélkül zárult tavaly nyáron. a közlemény szerint a kibocsátó azonban megőrizte elkötelezettségét tervei megvalósítására.

Kitérnek arra is, hogy az azóta eltelt időszakban a társaság tovább növelte raktárkapacitását, árbevételét és üzemi tevékenységének hatékonyságát. Bérbeadható területe 2018-ban 3800 négyzetméterrel bővült, és az év végén meghaladta a 186 ezer négyzetmétert. Bérbeadottsági mutatója 2018-ban 98,7 százalék volt.

Befejezés előtt áll egy újabb, 19 800 négyzetméteres raktárt, és 1500 négyzetméteres irodaterületet magában foglaló raktárcsarnok építése, a beruházás értéke a kapcsolódó létesítményekkel együtt 3,5 milliárd forint - tették hozzá.

A társaság árbevétele 2018-ban meghaladta a 12 millió eurót, ami 531 ezer euróval magasabb az előző évinél, az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 7,989 millió euró volt.

A közleményben kifejtik: a kedvező befektetői hangulat és az ipari ingatlanpiac változatlan növekedésének tendenciája erősíti a tőzsdei értékesítés szándékát, a társaság figyelemmel kíséri azokat a folyamatokat, amelyek kedvezők lehetnek a tőzsdei értékesítésére vonatkozó döntés meghozatalához.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!