A kifizetést a saját részvényeire eső osztalék mértékével korrigálják, vagyis a saját részvények osztalékát a kifizetésre jogosult részvényesek között, részvényeik arányában osztják szét. A korrigált részvényenkénti összeget június 2-án határozzák meg. A döntés eredményét a BÉT és a Richter honlapján teszik majd közzé - írja az MTI.

A társaság igazgatósága április végén közgyűlési hatáskörben eljárva a Richter csoport 2019. évi gazdálkodásáról szóló, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját 858,651 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 48,43 milliárd forint adózott eredménnyel, egyedi éves beszámolóját 801,020 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 50,4 milliárd forint adózott eredménnyel hagyta jóvá.

A Richter áprilisban tette közzé a közgyűlési előterjesztéseit, amelyből többek között az is kiderült, hogy a jogosultak részvényenként 63 forintos osztalékra számíthatnak. A kifizetés kezdő napja június 15.

A társaság a hazai koronavírus-járvány kezelésében és megoldásában is aktív szerepet vállal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!