A bejelentést követően a cég részvényeinek ára 3,7 dollárról 6,8 dolláros szintig erősödött, így a Kodak piaci értéke 289,5 millió dollárra nőtt.

A kilencvenes években több mint 30 milliárd dollár piaci értékű Kodakot részben a magas nyugdíjpénztári költségek terhelték meg, de szakértők szerint a fő baj az volt, hogy túl későn nyitott a digitális fényképezés felé. A cég 2013-ban csődbe ment.

Majd eladták a szabadalmaikat az Apple-nek és a Microsoftnak, és átálltak digitális fotózásra, valamint nyomtatásra, így végül kijöttek a csődeljárásból - írta a portál.

A kriptovaluták miatti lázat lovagolta meg nemrég a Long Island Ice Tea nevű, alapvetően üdítőgyártással foglalkozó tőzsdei cég, amelynek vezetői fogták magukat, és Long Blockchainre változtatták a vállalkozás nevét. A bejelentést követően kilőtt a cég részvényeinek ára és 238 százalékkal drágult.

A Bloombergnek nyilatkozó szakértő szerint ugyanakkor a Kodaknál valódi innovációról van szó, mert a blokklánc technológia segítségével ténylegesen jobban nyomon tudják majd követni a fotósok és az ügynökségek, hogy kik használják fel a fotóikat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!