Janet Yellen Fed-elnök hétfői beszédében hűtötte a szigorítással kapcsolatos várakozásokat, a gazdasági bizonytalanságok mellett azt is hangsúlyozta, hogy a júniusi Fed-emelés lényegében esélytelen. Eközben az egyhavi mélypontjáról valamelyest sikerült feltápászkodni a dollárnak az euróval szemben. Az euró/dollár kedd délelőtt 1,1351 és 1,1381 közötti sávban mozgott, negyed 1 körül 1,1367 dollárnál járt az euróárfolyam.

Eközben a Portfolio.hu szerint egyhavi csúcsra ugrott délelőtt a svájci frank az euróval szemben, a lélektanilag is fontos 1,10-es szint alá (1,0970). Ebben a portál szeirnt az a piaci spekuláció is szerepet játszhat, hogy kedden délelőtt a lengyel elnöki hivatal jelezte: délután 5 órakor közzéteszik a devizahiteles problémára vonatkozó javaslatot (a spekulációk szerint a nagy összegű frank pozíciók lezárása majd frankkeresletet generál a lengyel bankszektor felől). Az eurót negyed egy körül 1,0984 frankon jegyezték.

Délelőtt ezek fényében az euró/forint kurzusa megjárta a 310,63 és 311,43-es sávot, negyed egy körül 310,77 forintnál járt az eurójegyzés.

A dollárral szemben a délelőtt folyamán 273,11-ig erősödött a forint, a zöldhasúért negyed egy körül 273,37 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon.

A svájci frankkal szemben 281,68 és 283,49 forintos sávban mozgott a magyar deviza, kora délután 282,96 forintnál járt az alpesi deviza jegyzése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!