Ilyen napja volt a forintnak pénteken

A vártnál alacsonyabb inflációs adatra napközben nem nagyon reagált a forint, a nap végére viszont kissé erősödött a főbb devizákkal szemben.
Napi.hu, 2016. április 8. péntek, 18:18
Fotó: Napi.hu

Péntek reggel a csütörtökihez képest erősebb szintekről indult a forint az euróval szemben, a nap végén 312,17 forintnál alakult a jegyzés, ami 0,1 százalékkal jelent erősebb szintet a csütörtökihez képest.

A dollár este 273,74 forintot ért, azaz 0,4 százalékkal kellett kevesebbet adni a zöldhasúért a csütörtöki árfolyamhoz képest. A devizapár egyébként 273,24 és 275,40 forintos sávban mozgott napközben.

A svájci frank árfolyama 286,72 és 287,85 forint között mozgott, este 287 forintot kellett adni az alpesi deviza egységéért, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb a csütörtökinél.

Pénteken a dollár gyengült az euróval szemben, a nap végén 1,1405 dolláron jegyezték a közös európai pénzt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK