Ilyen napkezdésről sokan álmodnak

Több mint egy százalékos növekedéssel indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2018. április 5. csütörtök, 08:53
Fotó: Napi.hu

Elemzők szerint a befektetők bizakodóbbá váltak, miután kínai és amerikai részről egyaránt olyan kijelentések hangzottak el, hogy készek a tárgyalásokra kereskedelmi kérdésekben.

Szakértők arra számítanak, hogy a londoni FTSE, a frankfurti DAX és a párizsi CAC index is egy százalékot meghaladó erősödéssel kezdheti a napot a szerdai vegyes zárás után. (Facebook: durva bejelentést tettek.)

Csütörtökön egyebek között olyan adatok befolyásolhatják a trendet, mint az euróövezet szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-index márciusról, az euróövezeti ipari termelői árak februári adata, valamint az euróövezet és az EU februári kiskereskedelmi forgalmára vonatkozó számok.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,05 százalékkal erősödött, miközben Frankfurtban a DAX-30 0,37 százalékkal gyengült, Párizsban a CAC-40 index 0,20 százalékkal süllyedt - számol be az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK