Ilyen volt a karácsonyi hangulat az európai börzéken

Nyereséges kezdés után vegyes indexekkel fejezte be a rövidített kereskedési napot a karácsonykor is nyitva tartó néhány európai tőzsde.
Napi.hu, 2014. december 24. szerda, 16:11
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 0,2 százalékos nyereséggel, a párizsi CAC-40 pedig 0,4 százalék veszteséggel zárta a karácsony előtti rövidített kereskedési napot.

Az értékpapírpiacok túlnyomó többsége szerdán zárva tartott Európában. Kedden nyereséggel zártak tőzsdék Európában és Amerikában egyaránt. A szerdai európai nyereséges kezdéshez nagyban hozzájárult bíztató makrogazdasági adatoknak köszönhetően az amerikai tőzsdéken kedden elért árfolyamnyereség, ami első alkalommal juttatta 18 ezer pont feletti záráshoz a DJIA indexét.

Az olajár két és fél százalékkal csökkent szerdán, a Brent a 60 dolláros határ közelében ingadozott. A tőzsdezáráskor a Brent határidős jegyzése hordónként 60,19 dollár volt, 1,50 dollárral, 2,44 százalékkal az előző napi zárás alatt. Az amerikai WTI nyersolaj határidős jegyzése a globális kereskedésen 1,23 dollárral, 2,14 százalékkal hordónként 55,90 dollárra csökkent.

Az arany ára kevéssé változott, az előző napi unciánkénti 1178,00 dolláros zárás közvetlen közelében ingadozott.

Az euró szerdán 0,31 százalékkal erősödött a dollárral szemben 1,2211 dolláros jegyzésre.

Az  európai zárást követően - kelet-európai idő szerint délután 4 óra után pár perccel - az amerikai tőzsdeindexek pluszban jártak: a Dow és a Nasdaq 0,2, az S&P-500 indexe 0,1 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK