Íme a Rába osztalékjavaslata

A Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatósága 20 forint (összesen 276 millió forint) osztalék kifizetését javasolja az 1000 forint névértékű részvényekre a társaság április 13-ra összehívott évi rendes közgyűlésén a 2016. évi adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalékból - derül ki a BÉT honlapján szerdán közzétett közgyűlési előterjesztésekből.
Szepesi Anita, 2017. március 22. szerda, 18:25
Fotó: Napi.hu

A Rába 2015-re nem fizetett osztalékot.

Az osztalékfizetés kezdő napja: 2017. június 12.

A társaság a magyar számviteli törvény szerint összeállított egyedi beszámoló szerint 509 millió forint adózott eredményt ért el az előző évi 161 millió forint veszteség után. A nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi kimutatások szerinti átfogó eredmény 1,378 milliárd forint az előző évi 1,952 milliárd forint után.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. Szerdán a papír 1140 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 1380, a legalacsonyabb 1112 forint volt - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK