A frankfurti DAX-30 index 0,02 százalékkal emelkedett, a londoni FTSE-100 viszont 0,24 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,37 százalékkal csökkent a nyitást követő percekben.

Hétfőn erősödéssel zártak az európai piacok. Az FTSE-100 0,08 százalékkal, a DAX-30 0,33 százalékkal, a CAC-40 pedig 1,09 százalékkal emelkedett.

A hétfői 3-4 százalékos emelkedés után a profitrealizáló eladások hatására kora délelőtt gyengült az olaj jegyzése. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus hordójának ára novemberi szállításra 48 centtel 48,44 dollárra csökkent. A gyengülő világgazdasági konjunktúra és a túlkínálat tartósan nyomás alatt tartja az olajpiacot - mondják szakértők.

Az euró tovább gyengült, a közös valutát reggel 1,1169 dolláron jegyezték a hétfő esti 1,1189 dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!