Ismét elbizonytalanodtak a kereskedők - esnek a piacok

A rossz makroadatok miatt esnek a főbb tengerentúli tőzsdék.
NAPI, 2012. szeptember 20. csütörtök, 15:44
Fotó: Napi.hu

Több makroadat is napvilágot látott csütörtökön, ám egyik sem lett túl pozitív: az euróövezeti beszerzési menedzser index tovább romlott, 39 havi mélypontra süllyedt szeptemberben, de az sem dobta fel a hangulatot, hogy egymást követő tizenegyedik hónapban jelzett zsugorodást a kínai feldolgozóiparban az ágazati beszerzési menedzser index szeptemberi értéke.

A rossz statisztikák után tovább erősödtek a globális gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek, így negyed órával a nyitás után a Dow Jones ipari átlaga 0,26, a Nasdaq és az S&P-500 pedig egyaránt 0,55 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK