Elemzők várakozása szerint London 0,03 százalék mínuszban, Frankfurt ugyanakkor 0,2 százalék, Párizs pedig 0,1 százalék pluszban kezdheti a hetet, miután emelkedéssel zártak a vezető ázsiai börzék.

Pénteken a londoni FTSE index 0,37 százalékkal, a frankfurti DAX 1,15 százalékkal, a párizsi CAC pedig 1,05 százalékkal emelkedett a csütörtöki záróértékéhez képest - számol be az MTI.

Hétfőn, reggel nyolc órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 7 cent (0,10 százalék) emelkedéssel 67,69 dolláron állt.

Hétfőn délelőtt ismertetik a Sentix berlini gazdaságkutató intézet eurózónában mért befektetői hangulatindexét januárról, az Európai Unió decemberi gazdasági hangulatának alakulására vonatkozó mutatót, továbbá azt, hogy miként alakultak a kiskereskedelmi eladások az Európai Unióban novemberben. (Már a pesti tőzsdén is tombol a bitcoin-láz.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!