A határidős indexjegyzések alapján a főbb indexek 0,2-0,4 százalék körüli gyengüléssel kezdhetik a csütörtöki kereskedést. A frankfurti index esetében a gyengülés enyhébb mértékű lehet, hiszen a piac szerdán ünnep miatt zárva tartott és kimaradt az aznapi európai erősödésből.

Szerdán az európai tőzsdék erősödéssel zártak, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,54 százalékkal emelkedett. Londonban 0,48 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index, a párizsi CAC-40 index 0,43 százalékkal emelkedett, Madrid pedig 0,60 százalék indexerősödést ért el. Milánóban 0,84 százalékkal zárt magasabban a tőzsdeindex - emlékeztet az MTI.

Szerdán a befektetői hangulaton a Corriere della Sera lap értesülése javított, miszerint az olasz kormány a jövő évi 2,4 százalékról 2020-ban 2,2 százalékra, 2021-ben pedig 2,0 százalékra készül csökkenteni GDP-arányos költségvetési hiányt. Az olasz miniszterelnök szerda este a tőzsdei zárás után jelentette be az eredetileg mindhárom évre 2,4 százalékos hiányt előirányzó költségvetési terv módosított változatát.

A Tesco részvénye 8,59 százalékkal zárt alacsonyabban Londonban, miután az áruházlánc az elemzői várakozásoktól elmaradó féléves eredményről számolt be.

Az Aston Martin brit luxus sportkocsi gyártó vállalat részvénye szerdán közel hét százalékos veszteséggel debütált a londoni tőzsdén. A cég részvényei 25 százalékát vitte tőzsdére.

Az olajár csökkent csütörtök reggel, a Brent 0,17 százalékkal hordónként 86,14 dollárra, a WTI szintén 0,17 százalékkal 76,28 dollárra. Az olajár négy éves csúcs közelében áll az Irán ellen bejelentett amerikai szankciók novemberi életbe lépésének közeledtével. Az olajár emelkedését az orosz-szaúdi termelésnövelési megállapodásról megjelent hírügynökségi értesülés állította meg.

Az eurót 0,02 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1475 dolláron, az arany ára 0,13 százalékkal unciánként 1201,30 dollárra csökkent.

Kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!