Az új 5 éves PMÁP jelenleg a legsikeresebb lakossági magyar állampapír.

Az állampapír iránti nagymértékű kereslet kielégítése érdekében új, az előzőtől eltérő, 2028. februári lejárati dátumú, de egyébként hasonló kondíciókkal bíró 5 éves PMÁP-oz hoza forgalomba az államadósság-kezelő. Az ÁKK az új PMÁP sorozatot az egy időpontra eső lejárati koncentráció elkerülése érdekében bocsátja ki.

Az ÁKK célja továbbra is a forintban történő lakossági megtakarítások ösztönzése, a lakosság tulajdonában lévő lakossági állampapír-állomány futamidejének hosszítása. 

A Prémium Magyar Állampapírt belföldi és külföldi magánszemélyek vásárolhatják meg személyesen vagy online.

Az új állampapír kamata az éves átlagos infláció plusz 1,5 százalékpont, az induló kamat ennek megfelelően 6,6 százalék. A korábbi ötéves PMÁP-ot március 7-ig lehet megvásárolni, onnantól kezdve az új PMÁP-ot értékesítik a forgalmazók. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!