4iG Nyrt. (4iG) kibocsátói és adósság besorolásáról adta ki éves minősítési jelentését a Scope Ratings GmbH (Scope), amelyet a berlini központú társaság a honlapján tett közzé. A hitelminősítő minden évben áttekinti és elemzi a vállalatcsoport pénzügyi helyzetét, annak idei minősítését pedig - „felülvizsgálat alatt” megjegyzéssel - függőben tartja. A jelenlegi B+ kibocsátói és B+ fedezetlen adósság (NKP kötvény) besorolás nyitott marad a korábban bejelentett Vodafone Magyarország tranzakció lezárásáig, mivel annak teljesülése tovább javíthat a vállalatcsoport hitelmutatóin és üzleti kockázati profilján.

A hitelminősítő jelentése szerint a 4iG hitelminősítése, üzleti és pénzügyi kockázati profilja javulhat a jelenleg folyamatban lévő tranzakciós ügyletektől függően. A magyar infokommunikációs cégcsoport várhatóan ez év végén zárja a Vodafone Magyarország felvásárlását célzó folyamatot, ezért a jelentős mobil és vezetékes szélessávú internet piaci részesedés, valamint a magas EBITDA-marzs lehetősége kedvező hatással lehet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett tőkepiaci társaság kockázati profiljára. A Scope elemzése hozzátette: a kilátásban lévő Vodafone-ügylet struktúrája nagy mértékben befolyásolhatja a 4iG kibocsátói- és adósságbesorolását.

A pozitív várakozás mellett a Scope felülvizsgálat alá helyezte a 4iG jelenlegi kibocsátói- és adósságminősítését. A hitelminősítő a következő hónapokban továbbra is szoros figyelemmel kíséri a Vodafone-akvizíció fejleményeit, valamint a 4iG egyéb akvizíciós tevékenységét. Ezek eredményétől függően a Scope akár két fokozattal is felminősítheti az infokommunikációs vállalatcsoportot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!