EURUSD

Rendkívül mozgalmasan alakult az elmúlt hét második fele az EURUSD számára: míg a dollár a Fed, az amerikai gazdasági kilátásokat mégsem olyan borúsan látó, szerdai kamatdöntését követően jelentős erősödésbe kezdett, miután a befektetők a kiadott közleményt követően ismét a decemberi 'tapering' lehetőségeit kezdték latolgatni.

Mindemellett az euró gyengüléssel reagált a csütörtöki, meglepő adatközlésekre: az új csúcsra ugró euro-övezeti munkanélküliségi ráta-, valamint a vártnál nagyobbat fékező októberi inflációs ráta együttesen ismét az újabb monetáris élénkítéssel kapcsolatos várakozásokat erősíthette, az ECB csütörtöki kamatdöntő ülése felé közeledve.

A devizapár jegyzése az elmúlt héten jelentős utat bejárva, 1,38-ról egészen az 1,35-ös szint alá süllyedve zárta a pénteki kereskedést. Bár a kurzus az 1,3460-as támaszig is leszúrt; a jegyzés egyelőre az 50-napos mozgó és az emelkedő csatorna alsó trendvonala közé szorult. Bár az elmúlt napok jelentős csökkenése után nem kizárt a pozitív korrekció lehetősége: ugyanakkor a csatorna alsó trendvonala által jelentett támasz-, illetve az 1,3460-as szint törése esetén elképzelhető, hogy a csökkenés folytatódhat.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

S&P500

Bár a Fed kamatdöntését követően kissé alábbhagyott a lendület, azonban a decmber -és ezáltal a QE-program legkorábbi mérséklésének lehetősége- egyelőre messze van, így a héten akár újabb lendület is vehet az emelkedés. Az S&P500 számára a trend továbbra is emelkedő, így az 1775-ös történelmi csúcs fölé kapaszkodva az emelkedő csatorna felső trendvonala (jelenleg 1790-nél)-, valamint a lélektani 1800-as szint által határolt tartomány jelenthet fontos ellenállást. Lefelé mindemellett az kiemelt fontos támasz-zónát 1740-1730 között találhatjuk.

S&P500
Kép: Admiral Markets

USDTRY (4-órás)

A Fed múlt heti kamatdöntését követően ismét napirendre került a QE-program decemberi mérséklésének lehetősége; amire a feltörekvő piaci fizetőeszközök ismét gyengüléssel reagáltak az amerikai dollárral szemben.

Az USDTRY kurzusa is észak felé vette az irányt: így míg az 1,990-es szint rövid távon továbbra is fontos támaszként funkcionálhat; a 2,0370-2,0440-es zóna elérésig lehetne még tere az emelkedésnek a későbbiek folyamán.

USDTRY (4-órás)
Kép: Admiral Markets

EURUSD, S&P500; USDTRY technikai elemzés 2013.11.04.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!