Jó negyedéve volt az RWE-nek

Az RWE német energiaipari konszern vártnál nagyobb nyereségről számolt be az első negyedévről, elsősorban az árukereskedelmi egységének jelentősen javuló eredményé miatt - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. május 15. szerda, 13:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az esseni székhelyű vállalat szerdán azt közölte, hogy a március végével záródott három hónapban a nyeresége 273 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 78 millió euróról.

A negyedéves adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 510 millió euróra nőtt a tavalyi első negyedévi 299 millió euróról.

A nyereségnövekedésben döntő szerepe volt az REW árukereskedelmi egységének, amelynek az EBITDÁ-ja 255 millió euró lett a tavalyi első negyedévi 24 millió euró veszteség után.

Az RWE nem változtatott előrejelzésén, az idei évre továbbra is 1,2-1,5 milliárd euró EBITDA-eredményt vár. A cég részvényeinek árfolyama a frankfurti értéktőzsdén röviddel 11 óra után 3,6 százalékos pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK