Jó a hangulat a tőzsdéken, esik az arany ára

A hurrikán-para és az észak-koreai feszültségek csökkenésével a világ tőzsdéi is magukhoz tértek, Európában egy százalék körüli pluszban állnak a vezető tőzsdék - írja a Portfolio.hu.
Domokos Erika, 2017. szeptember 11. hétfő, 12:16
Fotó: Reuters

Szinte megállíthatatlannak tűnnek a tőzsdék Európában, a DAX és a CAC 40 1,1 százalékot, míg a brit FTSE 100 0,6 százalékot erősödött - írja a szakportál.

A DAX komponensei közül egyedül a Daimler (-1,4 százalék) esik, miután az autógyártó menedzserei a befektetőknek tartott napon Sindelfingenben megjegyezték, hogy néhány éven belül összes elérhető modelljét elektromos változatban is árulja majd, viszont az elektromos autók értékesítésének növekedése negatív hatással lesz a gyártó profitabilitására. Szektorszinten a Münchener Rück vezetésével a pénzügyi vállalatok mutatják a legnagyobb emelkedést.

A részvénypiacok kivétel nélkül emelkednek, ennek vesztesei pedig éppen azok a menekülőtermékek, melyek az elmúlt időszakban profitáltak a rossz hangulatból. Az arany 0,7 százalékot, míg a japán jen szintén 0,7 százalékot esett a dollárral szemben - írja a portfolio.hu.

A BÉT is pluszban

A BUX 11.30-kor 37 845,31 ponton állt, ami a legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,66 százalékos emelkedést jelent - írja az MTI. A részvénypiac forgalma délelőtt 1,4 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.

A Mol 210 forinttal, 0,89 százalékkal 23 710 forintra erősödött.

Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 0,63 százalékkal 10 315 forintra nőtt.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 478 forintra emelkedett.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,67 százalékkal 6725 forintra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK