Jó adatra szárnyaltak a piacok

A vártnál kedvezőbb képet felfestő német Ifo üzleti hangulatindexre ütemes emelkedéssel végeztek a vezető európai részvényindexek.
NAPI, 2012. március 26. hétfő, 18:27
Fotó: Napi.hu

A főbb mutatók közül a londoni FTSE 0,8, a párizsi CAC-40 0,7, míg a DAX 1,2 százalékos pluszban búcsúzott. A regionális választási eredmények és az ország költségvetési helyzete miatt kiújuló aggodalmak árnyékában csaknem 0,9 százalékkal esett viszont a spanyol IBEX-35 index.

Az egyes iparágak közül az energetikai vállalatok papírjai is hozzájárultak az emelkedéshez, a svéd Lundin például egy sikeres olajtalálat bejelentését követően 7 százalékkal emelkedett, de 6,6 százalékkal drágultak a Kenyában elsőként olajra bukkanó Tullow Oil részvényei is.

Elszállt az easyJet jegyzése is, a fapados légtársaság papírjai 7,5 százalékkal erősödtek, miután a menedzsment megemelte eredményvárakozását.

Elemzői felminősítésre emelkedett 2 százalékkal a BASF-részvény, míg a Crédit Suisse célárvágására 1,6 százalékkal a nagykereskedelmi láncon kívül a Media Markt és Saturn tulajdonosa, a kereskedelmi óriás Metro AG papírjai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK