Jól megy a Graphisoft Parknak

A Graphisoft Park SE 2,78 millió euró nettó nyereséget ért el az idei év első kilenc hónapjában, 22 százalékkal többet az egy évvel korábbi 2,29 millió eurónál - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn az MTI szerint
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 6. hétfő, 20:19
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a bevételek az üzemi költségeknél nagyobb mértékben nőttek, a pénzügyi eredmény a nettó kamatköltség csökkenése miatt javult, a nyereséget terhelő adó pedig 55 százalékkal csökkent az előző évi bázishoz képest, mivel csak 2017. július 31-ig, a szabályozott ingatlanfejlesztési elővállalkozási státusz megszerzéséig állt fenn társasági és iparűzési adó fizetési kötelezettség. A pénzügyi eredmények a társaság várakozásainak megfelelően alakultak.

A háromnegyedéves árbevétel 7,75 millió euró volt, 9 százalékkal több az előző év azonos időszakában elért 7,14 millió eurónál, az idén átadott új fejlesztésekből származó bérleti díjaknak köszönhetően.

Az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) 7 százalékkal 7 millió euróra nőtt, az üzemi eredmény szintén 7 százalékkal 3,64 millió euróra emelkedett az év első kilenc hónapjában a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A cég 2017-re a tavalyi 9,5 millió eurós árbevételt 1 millióval meghaladó, 10,5 millió euró árbevételt vár, valamint a tavalyi 3,2 millió eurós nettó nyereséget 500 ezerrel meghaladó, 3,7 millió euró nettó nyereséget.

Az óbudai Graphisoft Park teljes területe mintegy 18 hektár. A fejlesztések eredményeképpen 2017. augusztusától 61 ezer négyzetméternyi iroda, labor és oktatási terület, valamint 1550 gépkocsi elhelyezését biztosító felszín alatti garázs áll a bérlők rendelkezésére. Ezeket egészíti ki négy étterem, valamint hat büfé és kávézó.

A Graphisoft Park részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A hétfői kereskedést 3725 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4000, a legalacsonyabb 2595 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK