Jól ment a General Motorsnak

A vártnál nagyobb lett a General Motors (GM) nyeresége az idei harmadik negyedévben részben az észak-amerikai teherautó és SUV-eladások bővülésének hatására.
MTI-Eco, 2016. október 25. kedd, 16:24
Fotó: Reuters

A szeptember végével záródott három hónapban a cég adózott eredménye az egy évvel korábbihoz képest csaknem megduplázódott, 2,8 milliárd dollár, részvényenként 1,76 dollár lett.  Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,50 dollárról 1,72 dollárra emelkedett, felülmúlta az elemzők által várt 1,45 dollárt.

A General Motors negyedéves értékesítési árbevétele 10 százalékkal 42,8 milliárd dollárra, rekordszintre nőtt. A GM veszteséges volt Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában (Kína nélkül). Az európai veszteség 100 millió dollár volt a negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK