Péntek kora délutánra 287-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez nagyjából 0,8 százalékkal volt magasabb az előző napi árfolyamnál. A dollár jegyzése egy százalékkal 217,3-ig emelkedett, míg a svájci frank 237,8 forintba került. Az euró a dollárral szemben kismértékben visszaesett, 1,32-nél állt a keresztárfolyam.

Jelentős hír nem jelent meg, ami indokolná a forint esését, a reggeli kiskereskedelmi és külkereskedelmi adatok sem okoztak igazán komoly negatív meglepetést. Ráadásul csütörtök délután kedvező hírek érkeztek, hiszen a Fitch Ratings bejelentette, hogy szinten tartja hazánk adósbesorolását, a kilátást pedig negatívról stabilra javítja. Akkor erősödéssel reagált a forint, azonban ezt mostanra sikerült visszafordítani, most már gyengébb a magyar deviza, mint a hitelminősítő bejelentése előtt. A mai gyengülést vélhetően az év vége miatt lecsökkent likviditás okozza, ezekben a napokban hagyományosan nagyobbak a kilengések az árfolyamban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!