Kellemes meglepetés a Pfizer-től

Felülmúlta a piaci várakozásokat az amerikai Pfizer gyógyszergyártó idei első negyedévi profitja a bevételek növekedése és a kedvezőbb adóztatás hatására.
MTI-Eco, 2016. május 3. kedd, 15:26
Fotó: Reuters

A március végével záródott három hónapban a gyógyszergyártó bevétele 19,7 százalékkal 13,01 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 10,86 milliárd dollárról. Ez meghaladja a szakértők várakozásának átlagát, ami 11,97 milliárd dollár volt.

A cég adózott eredménye 3,02 milliárd dollárra, egy részvényre vetítve 49 centre ugrott a tavalyi első negyedévi 2,38 milliárd dollárról, részvényarányosan 38 centről.

A szakértők által inkább figyelemmel kísért egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 67 cent lett, jóval meghaladva az elemzői várakozásokban szerepelt 55 centet.

A Pfizer részvényára mintegy 3 százalékos pluszban állt a New York-i értéktőzsde keddi nyitása előtti elektronikus kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK