Keményen adják a SolarCity részvényeit a befektetők

A SolarCity árfolyama hatalmasat zuhant azt követően, hogy a vállalat jelezte, hogy a vártnál sokkal gyengébben alakulnak a lakossági megrendelései. A befektetőket az sem vigasztalta, hogy most már hivatalos a Tesla 2,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlata.
portfolio.hu, 2016. augusztus 1. hétfő, 20:14
Fotó: Napi.hu

A SolarCity árfolyama közel 8 százalékot zuhant a múlt pénteki záráshoz képest azt követően, hogy a napelem-gyártó arra figyelmeztetette a befektetőket, hogy a vártnál sokkal gyengébben alakulnak a lakossági megrendelések a napkollektorok iránt, a korábbi 1000-1100 megawatt helyett csupán 900-1000 megawatt kapacitást fognak kiépíteni.

A befektetőket az sem vigasztalta, hogy most már hivatalosan is meg lett erősítve az, hogy a Tesla 2,6 milliárd dollárért felvásárolja a társaságot. A Tesla részvényekkel fizet majd, így a tulajdonosok minden egyes részvényük után, 0,11 Tesla részvényt kapnak, ami az autógyártó pénteki záróára alapján 25,83 dollárra értékeli a SolarCityt, ez 3,4 százalékos prémiumnak felel meg a napelemgyártó pénteki záróértékéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK