A nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX-30 index 0,02 százalékkal süllyedt, a londoni FTSE-100 viszont 0,37 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,08 százalékkal nőtt - írta az MTI.

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,06 százalékkal emelkedett, míg az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 0,09 százalékkal lement.

Pénteken, a karácsonyi ünnepek előtti utolsó kereskedési napon gyengüléssel zártak a vezető európai tőzsdék. A DAX-30 0,28 százalékkal, az FTSE-100 0,15 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,39 százalékkal csökkent.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!