A jegybank az FHB Bankot - a termékhez kötődő számviteli hiányosságok miatt is - nyolcmillió forint bírság megfizetésére kötelezte.

Az MNB az FHB Bank esetében azt is előírta, hogy a hitelintézet zárt, nyomon követhető rendszerben vezesse a nyereményalap képzésével kapcsolatos nyilvántartásait. (Ez vár az MNB-re 2018-ban.)

A bírság kiszabásánál az MNB enyhítő körülményként értékelte, hogy a problémáknak nem volt hatásuk a pénzügyi piacok szereplőire, a hitelintézet a vizsgálat során együttműködő magatartást tanúsított, illetve a sorsolások lebonyolítása megfelelő volt.

A jegybank tavaly január 1-jétől kezdődően tekintette át a nyereménybetétek kondícióit annál a két hitelintézetnél, amely Magyarországon ilyen terméket forgalmaz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!