A társaság nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerinti adózott eredménye 1,694 milliárd forint volt a 2016. március 31-ével zárult üzleti évben, amely 1,2 százalékkal alacsonyabb az előző üzleti év nyereségénél.

Az értékesítés nettó árbevétele - a jövedéki adófizetés után - 12,458 milliárd forint volt. A belföldi árbevétel 2,2 százalékkal - 250 millió forinttal - volt kisebb az előző évinél, 11,033 milliárd forintot tett ki. Az export árbevétel 5,8 százalékkal - 88 millió forinttal - csökkent 1,425 milliárd forintra.

A társaság a jelenlegi üzleti évre 3-4 százalékos árbevétel emelkedést tervez, amit a belföldi fogyasztás enyhe növekedésére alapoz, továbbá 1,5 milliárd forintos adózott eredménnyel számol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!