Az osztalékfizetés időpontja 2019. július 15. A közgyűlés az ANY Biztonsági Nyomda mérlegét 13,447 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 1,037 milliárd forint eredménnyel, konszolidált mérlegét 19,304 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 1,140 milliárd forint eredménnyel fogadta el. A 2018.évi adózott eredményből 1,169 milliárd forintot fizetnek ki osztalékként - írja az MTI.

A részvényesek felhatalmazták az igazgatóságot arra, hogy a munkavállalói és vezetői opciós részvényvásárlási program fedezetének biztosítására, illetve részvényárfolyam-ingadozás esetén a gyors beavatkozás lehetőségének megteremtése céljából legfeljebb 2 958 930 darab "A" sorozatú, 98 forint névértékű törzsrészvényt vásároljon (maximum a jegyzett tőke 20 százalékáig). Az egyes részvényvásárlások során alkalmazott vételár legfeljebb a tőzsdei ügyletet megelőző hét tőzsdei záróár átlagának 120 százaléka lehet. A felhatalmazás 2020. október 8-ig szól.

Az ANY részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői kereskedést 1365 forinton zárta, 5 forinttal, 0,36 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 1445 forint, a legalacsonyabb 1140 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!