Kiderült, mire készültek Mészárosék

Hétfő délelőtt felfüggesztették az Appeninn Nyrt. részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén. Nem sokkal délután fél 2 után kiderült, hogy a közvetetten Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonában álló cégbe bevásárolta magát a OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. egy tőzsdén kívüli ügylet során.
Szabó Dániel, 2018. március 12. hétfő, 13:51
Fotó: Napi.hu

Tőzsdén kívüli, illetve tőzsdei ügyletek révén összesen 5,92 százalékos tulajdont szerzett az Appeninn Holding Nyrt.-ben az OTP Ingatlanbefektetési Alap - derül ki a BÉT honlapján közzétett tájékoztatásokból. A tranzakciókat az ingatlanpiaci befektetések magas hozamelvárásaiba vetett bizalom alapozta meg.

A Konzum Nyrt. tájékoztatása szerint tőzsdén kívüli ügylet (OTC) keretében 2 020 372 darab Appeninn törzsrészvényt értékesített az OTP Ingatlanbefektetési Alapnak, amely 4,94 százalékos tulajdont jelent. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. a mai napon arról tájékoztatta az Appeninn Holding igazgatótanácsát, hogy a kezelésében lévő OTP Ingatlanbefektetési Alap tőzsdei ügyletek során további 400 000 darab Appeninn törzsrészvényt vásárolt, mellyel mindösszesen 5,92 százalékra növelte tulajdonát a társaságban - derül ki az Appeninn hétfő délután kiadott közleményéből.

"Magyarország egyik legnagyobb ingatlanalapja kizárólag olyan eszközökbe fektet, amelyektől értékteremtést és magas hozamot vár, úgy vélem ez egy fontos üzenet részvényeseinknek, a potenciális befektetőknek és a tőkepiaci szereplőknek is" - magyarázta az ügyletet Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A Gazdasági Versenyhivatal a napokban járult hozzá, hogy a Konzum-csoport többségi irányítást szerezzen a tőzsdei társaságban. Az új tulajdonos stratégiája szerint a további magyarországi akvizíciók mellett az Appeninn kilép a közép-kelet-európai piacra, emellett a társaság középtávú célja, hogy az Appeninn kezelje és üzemeltesse a Konzum-Opus csoport ingatlan portfólióját, illetve szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakuljon a vállalat. A Konzum-csoport már rövid távon 300-400 millió euró nagyságúra szeretné növelni az Appeninn által kezelt ingatlan vagyon értékét.

Az ingatlanhasznosítással foglalkozó társaságban éppen pénteken jelentették be, hogy a szintén a BÉT-en jegyzett Konzum Nyrt. - és az aköré szerveződött Konzum-csoport - együttes részesedése immár 51,40 százalékos az Appeninnben. A Konzum tavaly augusztusban jelentette be, hogy a Konzum és a Konzum PE magántőketársaság összesen 49 százalékos részesedést szereznek a társaságban. Múlt csütörtökön hagyta jóvá a befolyásszerzést a Gazdasági Versenyhivatal.

A Konzumban a felcsúti polgármester, gázszerelőből lett sikeres milliárdos, Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos tulajdonos. Ezzel a második legnagyobb részvényes a Konzum PE Magántőkealap után (40,31 százalék). De a társaság bonyolult struktúrája miatt a tulajdonolt Nyrt. valójában 47 százalékos tulajdonosa a tőkealapnak, amelyben emellett Mészáros Lőrinc 53 százalékos tulajdonos.

A fotó forrása: Appeninn.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2018.03.13 08:24

Nagyban megy az ellopott penzek tisztara mosasa. Ha normalisan mukodne az ugyeszseg...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2018.03.13 07:59

Egy fusis és egy uzsorás tisztára mossa az ellopott pénzt. Magyarország belépett a vészkorszakba. Parasztok és ingyenélők, tolvajok és gyilkosok földje lett. Nem csoda. Ahol egy Orbán-ból teljhatalmú diktátor, egy Mészárosból fullgazdag nagyokos, egy pszichopata bankárból ( még beszélni sem tud ) gazdaságirányító lehet, ott csak a pusztulat a végső lehetőség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html