Kilőtt a bitcoin árfolyama

Tavaly július óta először lépte át a 8000 dolláros szintet kedden a bitcoin árfolyama a luxembourgi székhelyű Bitstamp kriptodeviza kereskedelmi platformon - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. május 14. kedd, 15:51
Fotó: Reuters

Röviddel 15 óra előtt 8200 dolláron jegyezték a kriptodevizát, ami a múlt héten 6000 dollár alatt állt, a tavalyi évet pedig 3870 dolláron zárta.

Elemzők szerint a bitcoin erősödését részben az okozta, hogy eddigieknél is feszültebbé vált amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolat hatására a meggyengült jüan helyett a befektetők Kínában bitcoint kezdtek vásárolni.

A bitcoin drágulásában szerepet játszott az is, hogy a The Wall Street Journal korábbi értesülése szerint a Facebook a közösségi háló számára kriptodeviza alapú fizetési rendszert hoz létre, illetve hogy az Intercontinental Exchange (ICE) tőzsdeüzemeltető a nyáron megkezdi a kriptodevizák határidős jegyzéseinek tesztjét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK