Az 1,93 százalékos gyarapodással összesen 1140 milliárd jüanra (forintra átszámoltan mintegy 53,5 billió forintra) nőtt a hat legnagyobb kínai állami bank profitja a koronavírus-járvány ellenére. A legnagyobb növekedét, 5,36 százalékos nyereségnövekedést a Kínai Postai Megtakarítások Bankja (Postal Savings Bank of China (PSBC) érte el, amelyet a Bank of China (BoC) és a Kínai Mezőgazdasági Bank (Agricultural Bank of China, AgBank) követett 2,92 százalékos, illetve 1,8 százalékos nyereség bővüléssel.

A negyedik legnagyobb, 1,62 százalékos nyereségnövekedést a Kínai Építési Bank (China Construction Bank, CCB) érte el, majd 1,28 százalékkal a Távközlési Bank (Bank of Communications, BoCom) következett, majd a sort hatodikként 1,18 százalékos nyereségnövekedéssel a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (Industrial and Commercial Bank of ChinaI, CBC) zárta.

A Kínai Építési Bank vezetője csütörtökön azt mondta, hogy további nyereségnövekedésre számít az idén. A bankok azt közölték, hogy a múlt év elejéhez képest nőtt a nem teljesítő hitelek aránya, az úgynevezett NPL-ráta, a Postai Megtakarítások Bankja 2 bázispontú, a Bank of China 9 bázispontú emelkedésről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!