Kína megint kiadta a jelszót: véget értek a rossz idők

Jelentősen emelkedtek ma a vezető kínai részvényindexek, miután a jegybank elnökhelyettese úgy nyilatkozott: a korrekciónak már vége lehet.
Napi.hu, 2015. október 12. hétfő, 09:44
Fotó: Napi.hu

Optimista hangulatban kezdődött a hét a kínai tőzsdéken, miután a hétvégén a kínai állami média tudósítása szerint a jegybank helyettes vezetője úgy nyilatkozott, véget érhet a korrekció a kínai tőzsdéken. A Sanghaj Composite Index 3,3 százalékkal 3287 pontra emelkedett, ez a legmagasabb érték augusztus 24-e óta.

Ji Gang, a PBOC helyettes kormányzója az IMF hétvégi ülésén kijelentette, hogy a kínai tőzsde elmúlt fél évben tapasztalt mélyrepülésének korlátozott hatása volt a világ második legnagyobb gazdaságára. Mindez szerinte annak köszönhető, hogy Peking határozott lépések sorát tette meg a rendszerszintű kockázatok elkerülése érdekében - írja a Reuters a kínai hivatalos médiában megjelent híradásokra hivatkozva.

A kínai jegybank a hétvégén e mellett bejelentette, hogy kiterjeszti kísérleti hitelprogramját, amely keretében magas minőségi hiteleszközök ellenében nyújt extra likviditást az ország bankjainak. A Bank of America elemzői szerint a jó hangulatot fűtötte az is, hogy a még e hónapban várható Kínában a 13. ötéves terv bejelentése, amelyben további gazdaságélénkítő lépésekről várnak részleteket - írja a CNBC.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK