Kínai adatra mozdult Európa

Felemás eredményekkel indítottak az öreg kontinens főbb tőzsdéi.
NAPI, 2013. január 10. csütörtök, 09:44
Fotó: Napi.hu

Miután a vártnál sokkal jobb lett a kínai külkereskedelmi statisztika, megindultak felfelé az európai tőzsdék, ám a nyitás után valamivel több mint fél órával még mindig többen mínuszban tartózkodtak: a párizsi CAC-40 0,28, a madridi IBEX-35 0,4, a milánói FTSE-MIB pedig 0,03 százalékot vesztett napi kezdőértékéhez képest. Kizöldült viszont a londoni FTSE-100, amely 0,05 százalékos pluszban állt, de a frankfurti DAX is fel tudott mutatni 0,01 százaléknyi nyereséget.

A nap folyamán több piacmozgató hír is érkezik, ezek közül is kiemelendő az Európai Központi Bank (ECB) kamatdöntése, de az amerikai vállalati jelentési szezon is okozhat meglepetéseket.

Pluszban zárt Ázsia
A kínai makroadat a távol-keleti tőzsdékre is jó hatással volt, így mind a japán Nikkei (0,7 százalék), mind a hong kongi Hang Seng (0,58 százalék), mind pedig a kínai Shanghai (0,38 százalék) erősödni tudott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK