Spanyolországban Katalónia elnöke bejelentette, hogy a tartománynak kormányzati segítségre van szüksége, mert kezdenek kifogyni az adósságuk finanszírozásához szükséges forrásból. A rossz hír nyomán megpróbálták kiütni az 1,25-ös szintet az euró/dollár árfolyamban, az 1,2522-es technikai ellenállást sikerült is átvinni, de 1,2507-nél visszapattant  a keresztárfolyam - kommentálta az eseményeket Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője

Ezzel párhuzamosan a forint is gyengült az euróhoz képest, az árfolyam 301,60-ra ugrott, majd röviddel három óra előtt 301-re korrigált. Késő délutánra azonban már ismét a 300-as szint környékén forgott az árfolyam.

Ugyanekkor az EUR/USD 1,2535-en járt, az EUR/CHF 1,2010-en forgott, ami 240,50 forintos dollárnak és 250,50-es svájci franknak felelt meg. A zloty kevésbé hektikusan reagált, mint a forint, az euróhoz mért jegyzés 4,36-on állt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!